ÍrásXpszichológia kezdőlap

Tudatos tervezés

Csak mi: emberek tervezünk. (Legalábbis a számunkra ismert fajok közül) Más életformák, növényi vagy állati, nem képesek a tervezésre.

Transzgenerációs szemlélet

A transzgenerációs szemlélet a humanisztikus pszichológia emberszemléletéből, a pszichodinamikus irányzatokból és a családszemléletű modellekből nőtte ki magát.

A vers, mint mantra

Az irodalomterápia azt mondja, hogy minden irodalmi alkotás tükörként viselkedik.

Adventi hangolódás irodalomterápiával

Az adventi időszak nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy elgondolkozzunk a karácsonyhoz, mint fényhozó ünnephez való viszonyunkon.

Gyógyító írás a gyakorlatban

Az utóbbi hetekben sokan kérdeztétek tőlem, hogy kell elképzelni a gyakorlatban a gyógyító írást és milyen képességek szükségesek egy tanfolyamon való részvételhez.

Kapcsolódj ki irodalommal!

Ha tartalmas s egyben szórakoztató programra vágysz a hétvégén, keress magadnak irodalmi túrákat!

Irodalomterápia: Az igazi, 2. rész

Folytatva Márai: Az igazi c. regényére épülő cikkem az olvasás önismereti hatásairól, kiemelek néhány idézetet belőle, melyekhez konkrét feladatokat is társítok!

Irodalomterápia: Az igazi, 1. rész

Ebben az írásomban rámutatok az olvasás önismereti és fejlesztő hatására, melyhez példaként Márai Sándor Az igazi című regényét hozom.

Kosztolányi: Édes Anna kiállítás

A tavalyi év vezető irodalmi kiállítása Kosztolányi Édes Annája. Az utóbbi időben többször is részt vehettem olyan beszélgetésekben, ahol a téma az volt, hogyan lehetne az irodalmat még közelebb vinni a diákokhoz, milyen rendhagyó módszerekkel lehetne felkelteni és fent tartani a motivációt az irodalmi alkotások iránt.

Az irodalom gyógyító ereje

Azt mindenki tudja, hogy az olvasás lélekfejlesztő hatású és általában elmondhatjuk, hogy az olvasottság és a műveltség között jelentős összefüggés áll fenn.

Az írás, mint pszichológia

Volt már olyan élményed, hogy kiírtad magadból a bánatodat? És itt most nem elsősorban a hivatásos írókra gondolok, akik olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy ösztönösen találtak rá az írás folyamatára, és közülük sokan nyilatkoznak az írásról úgy, mint önterápiás alkotó folyamatról. Én rád gondolok! Rád, akinek az írás nem hivatás, csak lehetőség, hogy gyógyulhass.

Olvasmányok őszre - Irvin D.Yalom kötetei

Ősszel, mikor már a természet is lecsendesül és kevesebb külső inger ér bennünket, fókuszunk a kintről egyre jobban befele tolódik. Talán ez az oka annak, hogy ilyenkor szeretek olyan olvasmányokat, regényeket, esetleg szakkönyveket elővenni, aminek témája a pszichológia és a lelki megéléseink.

Természet és irodalom

Azok, akik olvasták már az új kötetem kéziratát (teszolvasók, szerkesztő, kiadó), gyakran megjegyzik, hogy a novellák nagy részét jellemzi a természetközeli szemléletmód, a saját, intim közegtől a kozmosz felé való nyitás.

Könyvbemutatóval egybekötött dedikálás

Spoiler: a történetek, amiket még nem hallottál

Legfrissebbek

Könyvbemutatóval egybekötött dedikálás

Olvasmányok őszre - Irvin D.Yalom kötetei

Az olajfa (novella-részlet)

Mese az egyezségről (részlet)

Jaguár-erő (részlet)

Cassiopeia

Párkapcsolati grafológia

A vers, mint mantra

Transzgenerációs szemlélet

Férfi vagy nő írta-e?

A kívánság

Noklapja.hu interjú

Femcafe.hu interjú

Ezüst csillogás

Adventi hangolódás irodalomterápiával

Gyógyító írás a gyakorlatban

Kosztolányi: Édes Anna kiállítás

Az ösvény (novella-részlet)

Vakon hinni

Hazugságjegyek a kézírásban 2. rész

Hazugságjegyek a kézírásban 1. rész

A Csigaház igazi kincseket rejt

Elérhetőségem:

Sajtókapcsolat:

Üzenet küldése:

Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

Elengedhetetlen
Statisztikai és marketing