Égszínkék, 2020 kezdőlap

„A novelláskötet a kapcsolatokat állítja középpontba. Hiszen kapcsolataink másokkal, önmagunkkal és a világgal azok, melyeken keresztül értelmezzük és megéljük önmagunkat. De az író nem idealizálja őket, hanem realisztikusan mutatja be a tényt, hogy hol erőforrásként, katalizátorként szolgálnak és szárnyalunk tőlük, máskor pedig a szenvedések, fájdalmak és veszteségek eredői. Így vagy úgy, de egy életre nyomot hagynak a lelkünkben.

Különösen izgalmas, ahogy a férfi-nő kapcsolódás dinamikái rajzolódnak ki a kapcsolat különböző állomásain az egymástól független novellákban. Kezdve az ismerkedés izgalmától a házasság számos kihívásáig.

Minden történetben közös, hogy a főszereplő életigenlő karakter, aki kapcsolatban van olyan belső vagy külső erőforrásokkal, melyekkel képes átbillenni a holtponton vagy épp a fejlődés irányába katalizálni a helyzetet.

A erőnkhöz való hozzáférés és megoldási stratégiák igazi kincsestára, melyeket ha tudatosítunk, mintaként és inspirációként szolgálhatnak számunkra is.

A történetek izgalmasak, végig fenntartva a kíváncsiságot, de sokszor meglepetést okozva a végkifejlettel. A lezárás az, ami összerendezi és sokszor teljesen új értelemmel ruházza fel az addig bennünk kialakult képet. A kötet egyszerre letehetetlen és elgondolkodtató.”

Miskei Anikó, Pszichológus, Gyógyító írás facilitátor
www.miskeianiko.hu

 

„A novella egy ablak. A szerző néz ki rajta, és azt az embert figyeli, aki elsétál előtte abban a fél percben. Nem az számít hogyan fogalmaz, hanem az, mit vesz észre a külvilágban, érzékeli-e a kutat és az ingát, és aztán égeti-e a vágy, hogy elmesélje bárkinek. Mindenkinek.

A legnagyobb novellaírókat nem a tolluk, hanem a szemük emelte a magasba. Az olvasók nem a komplexitást keresik, hanem önnön érzéseik megfogalmazását.

Kiss Edina meglátja az Égszínkékben a családi átkot, a Csillagtolvajban a félelmet, a Repedésben az álnok szeretőt. Kiss Edinának van ablaka.”

Nádasi Krisz, író szerkesztő
www.krisznadasiwrites.hu


Vásárlás

Legfrissebbek

Valentin-napi könyvajánló – Szerelmi történetek❤️

Az olajfa (novella-részlet)

Mese az egyezségről (részlet)

Jaguár-erő (részlet)

Cassiopeia

Természet és irodalom

Párkapcsolati grafológia

A vers, mint mantra

Transzgenerációs szemlélet

Férfi vagy nő írta-e?

A kívánság

Noklapja.hu interjú

Femcafe.hu interjú

Ezüst csillogás

Adventi hangolódás irodalomterápiával

Gyógyító írás a gyakorlatban

Kosztolányi: Édes Anna kiállítás

Az ösvény (novella-részlet)

Vakon hinni

Hazugságjegyek a kézírásban 2. rész

Hazugságjegyek a kézírásban 1. rész

A Csigaház igazi kincseket rejt