Égszínkék, 2020 kezdőlap

„A novelláskötet a kapcsolatokat állítja középpontba. Hiszen kapcsolataink másokkal, önmagunkkal és a világgal azok, melyeken keresztül értelmezzük és megéljük önmagunkat. De az író nem idealizálja őket, hanem realisztikusan mutatja be a tényt, hogy hol erőforrásként, katalizátorként szolgálnak és szárnyalunk tőlük, máskor pedig a szenvedések, fájdalmak és veszteségek eredői. Így vagy úgy, de egy életre nyomot hagynak a lelkünkben.

Különösen izgalmas, ahogy a férfi-nő kapcsolódás dinamikái rajzolódnak ki a kapcsolat különböző állomásain az egymástól független novellákban. Kezdve az ismerkedés izgalmától a házasság számos kihívásáig.

Minden történetben közös, hogy a főszereplő életigenlő karakter, aki kapcsolatban van olyan belső vagy külső erőforrásokkal, melyekkel képes átbillenni a holtponton vagy épp a fejlődés irányába katalizálni a helyzetet.

A erőnkhöz való hozzáférés és megoldási stratégiák igazi kincsestára, melyeket ha tudatosítunk, mintaként és inspirációként szolgálhatnak számunkra is.

A történetek izgalmasak, végig fenntartva a kíváncsiságot, de sokszor meglepetést okozva a végkifejlettel. A lezárás az, ami összerendezi és sokszor teljesen új értelemmel ruházza fel az addig bennünk kialakult képet. A kötet egyszerre letehetetlen és elgondolkodtató.”

Miskei Anikó, Pszichológus, Gyógyító írás facilitátor
www.miskeianiko.hu

 

„A novella egy ablak. A szerző néz ki rajta, és azt az embert figyeli, aki elsétál előtte abban a fél percben. Nem az számít hogyan fogalmaz, hanem az, mit vesz észre a külvilágban, érzékeli-e a kutat és az ingát, és aztán égeti-e a vágy, hogy elmesélje bárkinek. Mindenkinek.

A legnagyobb novellaírókat nem a tolluk, hanem a szemük emelte a magasba. Az olvasók nem a komplexitást keresik, hanem önnön érzéseik megfogalmazását.

Kiss Edina meglátja az Égszínkékben a családi átkot, a Csillagtolvajban a félelmet, a Repedésben az álnok szeretőt. Kiss Edinának van ablaka.”

Nádasi Krisz, író szerkesztő
www.krisznadasiwrites.hu


Vásárlás

Legfrissebbek

Könyvbemutatóval egybekötött dedikálás

Olvasmányok őszre - Irvin D.Yalom kötetei

Az olajfa (novella-részlet)

Mese az egyezségről (részlet)

Jaguár-erő (részlet)

Cassiopeia

Párkapcsolati grafológia

A vers, mint mantra

Transzgenerációs szemlélet

Férfi vagy nő írta-e?

A kívánság

Noklapja.hu interjú

Femcafe.hu interjú

Ezüst csillogás

Adventi hangolódás irodalomterápiával

Gyógyító írás a gyakorlatban

Kosztolányi: Édes Anna kiállítás

Az ösvény (novella-részlet)

Vakon hinni

Hazugságjegyek a kézírásban 2. rész

Hazugságjegyek a kézírásban 1. rész

A Csigaház igazi kincseket rejt

Elérhetőségem:

Sajtókapcsolat:

Üzenet küldése:

Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

Elengedhetetlen
Statisztikai és marketing