Étertánc, 2021 kezdőlap

„Hányféleképpen lehet írni a női vagy az anyai szerepről? Mit jelent Nőként érezni? Anyaként gondolkodni? Kiss Edinának csodálatos válaszai vannak ezekre a kérdésekre. Igazi érzelmi hullámvasút végigolvasni az Étertáncot. Hol ordítva zokog az ember, hol boldogan sírdogál, hol nagyokat hümmög és libabőrözik a felismerésektől. Pedig a történetek sokszor hétköznapiak. Nem a cselekményük teszi őket különlegessé, hanem a mögéjük írt gondolatok, és érzések, amelyeket olvasóként is olyan nagyon ismerünk, és amelyeket olyan jólesik irodalomként fogalmazva viszontlátni. Ami közös, az a katarzis. Ami nélkül nekem nem novella a novella. Itt pedig akad bőven. Csak bírja az ember szívvel! És zsebkendővel.”

Szinetár Dóra
színésznő

Fotó: Forgách Beáta

„Ha azt mondanánk, novellákat olvashatunk e kötetben Kiss Edina írónő tollából, igaz is lenne, meg nem is. Igaz, hiszen esztétikusan megfogalmazott, lebilincselő kis történetek tárulnak fel a lapokon. És mégsem teljesen igaz, mert ha mélyebben elmerülünk a szövegben, ha nyitott szívvel olvassuk, ha megengedjük, hogy belénk hatoljon tartalma, akkor egyik-másik novella észrevétlenül tanítássá, terápiává, szellemi útmutatássá válik.

Bepillantást kapunk generációkon átívelő családi sorsmintáink működésébe, a természetfeletti erők mindennapi hatásaiba, szerelmi és kapcsolati konfliktusaink mély rétegeibe, a testünkkel, szerveinkkel való kommunikáció lehetőségeibe, a grafológia világába, a módosult tudatállapotok természetébe és így tovább. Pszichiáterként így gondolom: annak, aki egészségesebb, boldogabb, gazdagabb életet szeretne élni, elsősorban az önismerete elmélyítésére érdemes fókuszálnia. Minél inkább feldereng, kik is vagyunk valójában, annál kevesebb a felesleges dráma, szenvedés, zsákutca. Ehhez pedig nem feltétlenül kell szakkönyv, önismereti csoport, terápia. A művészet is tudja ezt: szembesít, megtisztít, átlendít – ha hagyjuk. Ezek a novellák is tudják ezt. A szerző pszichológiai és spirituális háttértudása, élettapasztalata és írói tehetsége a garancia erre.”

Dr. Buda László
orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta
budalaszlo.hu

 

„Hol kezdődik a valóság és hol ér véget a képzelet, az álom? Biztosan tudjuk-e, hogy melyik melyik? Kiss Edina világában teljes természetességgel simul össze egyik a másikkal, másik az egyikkel. Látszólag hétköznapi történetei sokdimenziós belső térbe nyílnak, ahol éppoly otthonosan mozog, mint az úgynevezett realitások talaján. Jó ösztönű szerző, érzékeny ember és ízig-vérig nő. Írásait szívesen ajánlom mindazoknak, akik léleksimogató élményre vágynak.”

Podonyi Hedvig
újságíró, író


Vásárlás

Legfrissebbek

Könyvbemutatóval egybekötött dedikálás

Olvasmányok őszre - Irvin D.Yalom kötetei

Az olajfa (novella-részlet)

Mese az egyezségről (részlet)

Jaguár-erő (részlet)

Cassiopeia

Párkapcsolati grafológia

A vers, mint mantra

Transzgenerációs szemlélet

Férfi vagy nő írta-e?

A kívánság

Noklapja.hu interjú

Femcafe.hu interjú

Ezüst csillogás

Adventi hangolódás irodalomterápiával

Gyógyító írás a gyakorlatban

Kosztolányi: Édes Anna kiállítás

Az ösvény (novella-részlet)

Vakon hinni

Hazugságjegyek a kézírásban 2. rész

Hazugságjegyek a kézírásban 1. rész

A Csigaház igazi kincseket rejt

Elérhetőségem:

Sajtókapcsolat:

Üzenet küldése:

Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

Elengedhetetlen
Statisztikai és marketing