Étertánc, 2021 kezdőlap

„Hányféleképpen lehet írni a női vagy az anyai szerepről? Mit jelent Nőként érezni? Anyaként gondolkodni? Kiss Edinának csodálatos válaszai vannak ezekre a kérdésekre. Igazi érzelmi hullámvasút végigolvasni az Étertáncot. Hol ordítva zokog az ember, hol boldogan sírdogál, hol nagyokat hümmög és libabőrözik a felismerésektől. Pedig a történetek sokszor hétköznapiak. Nem a cselekményük teszi őket különlegessé, hanem a mögéjük írt gondolatok, és érzések, amelyeket olvasóként is olyan nagyon ismerünk, és amelyeket olyan jólesik irodalomként fogalmazva viszontlátni. Ami közös, az a katarzis. Ami nélkül nekem nem novella a novella. Itt pedig akad bőven. Csak bírja az ember szívvel! És zsebkendővel.”

Szinetár Dóra
színésznő

Fotó: Forgách Beáta

„Ha azt mondanánk, novellákat olvashatunk e kötetben Kiss Edina írónő tollából, igaz is lenne, meg nem is. Igaz, hiszen esztétikusan megfogalmazott, lebilincselő kis történetek tárulnak fel a lapokon. És mégsem teljesen igaz, mert ha mélyebben elmerülünk a szövegben, ha nyitott szívvel olvassuk, ha megengedjük, hogy belénk hatoljon tartalma, akkor egyik-másik novella észrevétlenül tanítássá, terápiává, szellemi útmutatássá válik.

Bepillantást kapunk generációkon átívelő családi sorsmintáink működésébe, a természetfeletti erők mindennapi hatásaiba, szerelmi és kapcsolati konfliktusaink mély rétegeibe, a testünkkel, szerveinkkel való kommunikáció lehetőségeibe, a grafológia világába, a módosult tudatállapotok természetébe és így tovább. Pszichiáterként így gondolom: annak, aki egészségesebb, boldogabb, gazdagabb életet szeretne élni, elsősorban az önismerete elmélyítésére érdemes fókuszálnia. Minél inkább feldereng, kik is vagyunk valójában, annál kevesebb a felesleges dráma, szenvedés, zsákutca. Ehhez pedig nem feltétlenül kell szakkönyv, önismereti csoport, terápia. A művészet is tudja ezt: szembesít, megtisztít, átlendít – ha hagyjuk. Ezek a novellák is tudják ezt. A szerző pszichológiai és spirituális háttértudása, élettapasztalata és írói tehetsége a garancia erre.”

Dr. Buda László
orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta
budalaszlo.hu

 

„Hol kezdődik a valóság és hol ér véget a képzelet, az álom? Biztosan tudjuk-e, hogy melyik melyik? Kiss Edina világában teljes természetességgel simul össze egyik a másikkal, másik az egyikkel. Látszólag hétköznapi történetei sokdimenziós belső térbe nyílnak, ahol éppoly otthonosan mozog, mint az úgynevezett realitások talaján. Jó ösztönű szerző, érzékeny ember és ízig-vérig nő. Írásait szívesen ajánlom mindazoknak, akik léleksimogató élményre vágynak.”

Podonyi Hedvig
újságíró, író


Vásárlás

Legfrissebbek

Könyvbemutatóval egybekötött dedikálás

Olvasmányok őszre - Irvin D.Yalom kötetei

Az olajfa (novella-részlet)

Mese az egyezségről (részlet)

Jaguár-erő (részlet)

Cassiopeia

Párkapcsolati grafológia

A vers, mint mantra

Transzgenerációs szemlélet

Férfi vagy nő írta-e?

A kívánság

Noklapja.hu interjú

Femcafe.hu interjú

Ezüst csillogás

Adventi hangolódás irodalomterápiával

Gyógyító írás a gyakorlatban

Kosztolányi: Édes Anna kiállítás

Az ösvény (novella-részlet)

Vakon hinni

Hazugságjegyek a kézírásban 2. rész

Hazugságjegyek a kézírásban 1. rész

A Csigaház igazi kincseket rejt

Elérhetőségem:

Sajtókapcsolat:

Üzenet küldése:

Weboldalunk harmadik féltől származó sütiket (cookie) használ működése folyamán, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek. Részletek... Engedélyezem