Kapcsolódj ki irodalommal! kezdőlap
Kapcsolódj ki irodalommal!
Rendhagyó irodalomórák városszerte
 
Ha tartalmas s egyben szórakoztató programra vágysz a hétvégén, keress magadnak irodalmi túrákat!
Nem kell fellapoznod a lexikonokat, nem kell a négy fal között átbogarásznod íróink, költőink életrajzi adatait. Megtették ezt helyetted mások! Neked csak regisztrálnod kell, eltenni a napszemüveget, (vagy éppen az esernyőt), a fényképezőt és felhúzni egy kényelmesebb cipőt.smiley

Tavasztól őszig számtalan irodalmi sétát kínálnak a szervezők, ahol 2-3 óra alatt Budapest gyönyörű helyszínein át leplezik le, hol- hogyan éltek híres költőink, íróink. Ki ne lenne kíváncsi arra, hogy hova nézett Karinthy Márton tetőtéri ablaka? Hol van az a híres AJTÓ, ami Szabó Magda regényével örökre beírta magát a magyar és világirodalomba? Melyik házba költözött Kosztolányi, miután összeházasodtak Harmos Ilonával? Vagy éppen melyik költőnk jegyese volt Tanner Ilona, mielőtt hozzáment Babitshoz? Érdekel, hogy milyen érzés elidőzni azok közt a falak közt és sétálni abban a kertben, ahol Örkény befejezte a Tótékat? Nekem felejthetetlen élménnyé váltak ezek a séták!smiley

A túrák szórakoztató történeteken, személyes vonatkozásokon keresztül adnak át hatalmas mennyiségű információt úgy, hogy közben egy jó társasággal kapcsolódsz ki a friss levegőn.
  • A 11.kerületben Juhász Anna irodalmár vállalta fel a séták vezetését, aki már a Balatonra és a Dunakanyarba is indít irodalmi kalandokat. Hitvallása: Az irodalom világnézet.smiley Anna lelkesedése hamar nyomot hagy a hallgatóságon, ő az, aki folyamatosan építi a hidat a múlt és a jelen irodalmi élete között, hogy átmentse a kincseket a jövőbe. Ha egyszer lehetőséged van tanulni tőle, garantáltan beszippant ez az életforma.
  • A 2. kerületben a pestbudai séták csapatával andaloghatsz a pasaréti utcákon, ahol anno irodalmi alkotóink közül sokan éltek (a teljesség igénye nélkül: Szerb Antal, Szabó Magda, Szabó Lőrinc, Örkény, Déry Tibor)
  • A Palotanegyedben pedig az Imagine Budapest szervezésében a FISZ irodalomtörténészei vezetésével barangolhatod be azokat a helyszíneket, ahol Szabó Lőrinc, Pilinszky, Babits, Karinthy – és még sokan mások- éltek.
  • A Krisztinavárosban és a Várnegyedben ki más kalauzolna el az irodalmi történeteivel, mint Ott Anna! Megvan annak a sajátos hangulata, ha a Várban hallgathatod meg Szerb Antal különös történeteit. Láthatod, a kultúrális lehetőségek sokszínűek!
Keresd az irodalmi sétákat még októberben is, és ne csüggedj, ha lemaradtál a nyári programokról, a tavaszi szezonnal újra indul majd az összes!
 

Legfrissebbek

Olvasmányok őszre - Irvin D.Yalom kötetei

Az olajfa (novella-részlet)

Mese az egyezségről (részlet)

Jaguár-erő (részlet)

Cassiopeia

Párkapcsolati grafológia

A vers, mint mantra

Transzgenerációs szemlélet

Férfi vagy nő írta-e?

A kívánság

Noklapja.hu interjú

Femcafe.hu interjú

Ezüst csillogás

Adventi hangolódás irodalomterápiával

Gyógyító írás a gyakorlatban

Kosztolányi: Édes Anna kiállítás

Az ösvény (novella-részlet)

Vakon hinni

Hazugságjegyek a kézírásban 2. rész

Hazugságjegyek a kézírásban 1. rész

A Csigaház igazi kincseket rejt

Elérhetőségem:

Sajtókapcsolat:

Üzenet küldése: