Olvasmányok őszre - Irvin D.Yalom kötetei kezdőlap
Nagyon sok magyar szerző van, aki kedves a szívemnek, tavaly ilyenkor Dr. Buda László, Tisza Kata és Orvos-Tóth Noémi köteteit forgattam, pár napja pedig régi kedvencemtől, az amerikai Irvin D. Yalomtól választottam könyvet. A szerző pszichiáter és pszichoterapeuta végzettségű, írásaiban szakmai meggyőződéseit fiktív elemekkel ötvözi, melynek végeredménye mindig egy izgalmas és tanulságos lélektani tapasztalat. Magyarra fordított, legismertebb kötetei: Amikor Nietzsche sírt, A Spinoza-probléma, Halálról és életről, Terápiás hazugságok, Szemben a nappal.
Választásom idén A magyar macska átka című kötetre esett, melyben Dr.Yalom hat pszichoterápiás mesét dolgoz fel. A történetek szinte mindig valódi, megtörtént terápiás elakadásokból indulnak ki, amit egy ponton a szerző fantáziája továbblendít egy olyan szabad dimenzió felé, amiben az olvasó nemcsak a karaktereket értheti meg jobban, hanem önmagát is kíváncsian faggatni kezdi.
Kíméletesen őszinte írások életről, halálról, szenvedélyről, művészetről és elsősorban arról, hogy mi az életünk legmélyebb célja.
„Szükségünk van a művészetre, hogy ne pusztuljunk bele az igazságba, írja Nietzsche. Ezért én a magam részéről a kreativitást tartom az Arany Ösvénynek és egész életemet, minden tapasztalatomat és elgondolásomat afféle belső komposztolóvá alakítottam, amelyből időről időre megpróbálok valami új és csodálatos dolgot teremteni.” – Irvin D. Yalom, A magyar macska átka, Park Kiadó, 2022❤️

Legfrissebbek

Könyvbemutatóval egybekötött dedikálás

Olvasmányok őszre - Irvin D.Yalom kötetei

Az olajfa (novella-részlet)

Mese az egyezségről (részlet)

Jaguár-erő (részlet)

Cassiopeia

Párkapcsolati grafológia

A vers, mint mantra

Transzgenerációs szemlélet

Férfi vagy nő írta-e?

A kívánság

Noklapja.hu interjú

Femcafe.hu interjú

Ezüst csillogás

Adventi hangolódás irodalomterápiával

Gyógyító írás a gyakorlatban

Kosztolányi: Édes Anna kiállítás

Az ösvény (novella-részlet)

Vakon hinni

Hazugságjegyek a kézírásban 2. rész

Hazugságjegyek a kézírásban 1. rész

A Csigaház igazi kincseket rejt

Elérhetőségem:

Sajtókapcsolat:

Üzenet küldése:

Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

Elengedhetetlen
Statisztikai és marketing