Olvasmányok őszre - Irvin D.Yalom kötetei kezdőlap
Nagyon sok magyar szerző van, aki kedves a szívemnek, tavaly ilyenkor Dr. Buda László, Tisza Kata és Orvos-Tóth Noémi köteteit forgattam, pár napja pedig régi kedvencemtől, az amerikai Irvin D. Yalomtól választottam könyvet. A szerző pszichiáter és pszichoterapeuta végzettségű, írásaiban szakmai meggyőződéseit fiktív elemekkel ötvözi, melynek végeredménye mindig egy izgalmas és tanulságos lélektani tapasztalat. Magyarra fordított, legismertebb kötetei: Amikor Nietzsche sírt, A Spinoza-probléma, Halálról és életről, Terápiás hazugságok, Szemben a nappal.
Választásom idén A magyar macska átka című kötetre esett, melyben Dr.Yalom hat pszichoterápiás mesét dolgoz fel. A történetek szinte mindig valódi, megtörtént terápiás elakadásokból indulnak ki, amit egy ponton a szerző fantáziája továbblendít egy olyan szabad dimenzió felé, amiben az olvasó nemcsak a karaktereket értheti meg jobban, hanem önmagát is kíváncsian faggatni kezdi.
Kíméletesen őszinte írások életről, halálról, szenvedélyről, művészetről és elsősorban arról, hogy mi az életünk legmélyebb célja.
„Szükségünk van a művészetre, hogy ne pusztuljunk bele az igazságba, írja Nietzsche. Ezért én a magam részéről a kreativitást tartom az Arany Ösvénynek és egész életemet, minden tapasztalatomat és elgondolásomat afféle belső komposztolóvá alakítottam, amelyből időről időre megpróbálok valami új és csodálatos dolgot teremteni.” – Irvin D. Yalom, A magyar macska átka, Park Kiadó, 2022❤️

Legfrissebbek

Olvasmányok őszre - Irvin D.Yalom kötetei

Az olajfa (novella-részlet)

Mese az egyezségről (részlet)

Jaguár-erő (részlet)

Cassiopeia

Párkapcsolati grafológia

A vers, mint mantra

Transzgenerációs szemlélet

Férfi vagy nő írta-e?

A kívánság

Noklapja.hu interjú

Femcafe.hu interjú

Ezüst csillogás

Adventi hangolódás irodalomterápiával

Gyógyító írás a gyakorlatban

Kosztolányi: Édes Anna kiállítás

Az ösvény (novella-részlet)

Vakon hinni

Hazugságjegyek a kézírásban 2. rész

Hazugságjegyek a kézírásban 1. rész

A Csigaház igazi kincseket rejt

Elérhetőségem:

Sajtókapcsolat:

Üzenet küldése: