Égszínkék kezdőlap

"Első este elolvastam a novellák nagy részét, üdítő volt belehelyezkedni a szereplők érzéseibe. Néhány történet cukormázasabb, mások keserédesek, de mindegyik a jó ízlés határain belül szórakoztat és elgondolkodtat. Önsorsrontás, korlátozó hiedelmek, gyász, vonzódás, betegség, barátság, megérzések, megcsalás, a hosszú házasság titka. Minden történet más, más a téma, mások a szereplők, az összekötő elem az élet maga, a főhősök megküzdése az élet örömeivel, bánataival, megpróbáltatásaival.
Másnap azon kaptam magam, hogy a karaktereken morfondírozom, egyes szereplők további sorsán filozofálok, eszembe jutnak részletek, ahogyan mesei, népmesei vagy éppen misztikus elemek keverednek a realitással."


Leichtman Ágnes, Magyar Irodalomterpiás társaság
http://www.irodalomterapia.hu/konyvajanlok/egszinkek.php
 
"Kedves Edina!
Novellás kötetednek már a címe is beszédes.
Égszínkék - a nyugalmat árasztó napsütötte ég.
Égszínkék - a tenger, mely visszatükrözi az ég kékjét.
Égszínkék - a szempár mely nap mint nap a tükörben velem szembe néz.
A könyvet a kezemben tartva eszembe jutott a múlt is, amikor még volt időm olvasni, pihenni, álmodozni, ábrándozni…amikor még  „szabadabb” voltam. Oly sok pozitív érzést idézett fel bennem, - nyugalmat, harmóniát, békét, tisztaságot – melyekre napjainkban nagy szükségünk lenne, de sajnos gyakran lemondunk róluk, mondván sok dolgunk van.
Elhatároztam, hogy félreteszem ezeket a „fontos” dolgokat és úgy fogok neki az olvasásnak, hogy legyen rá időm!
És működött, mert egy-egy novella elolvasás után hagytam időt magamnak, hogy átgondoljam, hogy megéljem, hogy felidézzem. Meglepett, hogy milyen sokszínűek és sok féle ízűek ezek a történetek.
Jó volt kiszakadni a hétköznapok forgatagából, a „mókuskerékből”, mely minden nap újra kezdődik…
Köszönöm Edina a múlt idézést és a nyugodt „énidőt”!"
Mónika
 

„…Mindegyik történet megérintett bennem valamit, némelyek szívet facsartak, mások keserédes emlékeket keltettek életre, volt, amelyik megmosolyogtatott és volt olyan is, amikor a könnyeimet nyeldestem.
 
Az biztos, hogy e történetek nem hagynak hidegen, Kiss Edina mint egy hangszeren, úgy  játszik a szavakkal s vele az érzelmeinkkel. Csodaszép stílusban megírt novellák, melyek hétköznapinak tűnnek, mégis finomak, légiesek, érzelmekkel teliek…”
"Nagyon szeretem, ahogy elárasztja az érzékeimet ez a könyv. A kéken csillogó borítójának tapintása, a borító alatt maga a könyv fehérsége, az illata, a lapozás hangja. Nagyon jó kézbe venni.
Egyik kedvenc novellám "Az új otthon" című: biztató cím, extra rövidség, keserédes, szeretettel teli csattanó a végén. 
Beszippantott a "Tangó" című novella is, elolvasva egyszerűen csak ültem a nappaliban, és potyogtak a könnyeim. 
Ajánlom mindenkinek a kötetet. Többszörolvasós. 
Csodás ajándék, Edina, köszönöm!"
 Zsuzska

 

"Edina novellás kötete úgy ragadott ki a zajos, zaklatott hétköznapokból, mint üde tisztás, mit sűrű bozótos erdő rejt. A novellák békés pihenőhelyek, ellazulni s megpihenni hívnak, biztonságos, puha fészkek egytől- egyig, mintha a nap nekem melegítette volna őket. Itt eltűnök bátran. Elhiszem, hogy mindig van új esély egy lefejezett szerelem számára és cseppet sem táncra termett lábaim is érezni kezdik a tangó ritmusát. Ez a legtöbb, amit a szépirodalom adhat nekünk: pár órányi éber álmodozás, ami új valóságot teremt körénk.
Nem tettem fel a könyvespolcra még, tudom, nemsokára a kezembe veszem újra..."
Éva

 

"Nagyon tetszett az Égszínkék! Volt amelyik történetet olvastam volna tovább…várva a folytatást, de tudom a novellának a rövidség az egyik sajátossága. És a végén mindig elgondolkodtatott. Általában nem olvasok novellákat, inkább a regények az én világomsmiley, de ez nagyon megfogott. Olvasmányos, érdekes, figyelemfelkeltő. Jó volt újra olvasni, feldobta a napjaimat. Nem utolsó szempont, hogy a borító is gyönyörűre sikerült! Mindenkinek csak ajánlani tudom és fogom is. Várom az írónő következő könyvét.smiley"
                                                                                   Móger Kinga
 

"Akkor érzem jól magam egy-egy novella, történet olvasása során, ha annak az íve, az események sodrása leköti figyelmemet, gondolataimat. Így történt ez Kiss Edina Égszínkék kötetével, mely egyrészt a személyes élmények feldolgozásával vált számomra rendkívül hitelessé, másrészt pedig a szereplők, események pontos kidolgozásával elgondolkodtató történeteket élhettem át. A szerző tette mindezt úgy, hogy közben nem zárta be az olvasót a cselekmények szűk medrébe, mert a történetekben ott maradtak a saját élmények kapcsolódásának lehetőségei, azok széles perspektívája is. A novellák zárásával felvillan egy hol könnyebben, hol nehezebben megfogalmazható gondolat, érzés, mely továbbviszi az eseményeket a saját életfonalunkon és átszövi, formálja a sorsunkat is, teret engedve a kifürkészhetetlennek.
Köszönöm Edina!"
Virág László"Nekem az „Égszínkék” kedvenc lett. Amikor kézbe vettem az igényes megjelenésű kötetet, egyből tudtam, hogy imádni fogom és nem csalódtam. A benne szereplő novellák mindegyike megmutat számomra oly fontos érzelmeket, emberi tulajdonságokat, amelyek a mai, rohanó világban egyre inkább háttérbe szorulnak: szeretet, tisztelet, szerelem, alázat. Nincs külön kedvencem a kötetből, mégis legjobban az Égszínkék ragadott meg. A novellát olvasva kicsit visszarepültem az időben, éreztem imádott szülőfalum akác, orgona, rózsa illatát, lelki szemeim előtt megjelentek anyukám kedvenc porcelánjai és egyszer csak azt éreztem, hogy ez rólam szól, az én történetem. Azonosultam a főhőssel: átéreztem szerelmét, a félelmét, az önfeláldozást. Átéreztem, mert én is szeretek, én is így szeretek...
 Köszönöm az élményt Edina!"
 Péntek Csabáné Ági

"Kedves Edina! 
Egytől- egyik nagyon szépek, elgondolkodtatóak a novellák.laugh
Leginkább a Beavatás, Tarot és a Tangó nyerték el a tetszésemet. Én úgy vélem, hogy minden egyes olvasmány, ami hatást vált ki belőlünk, lélektanilag értékes. Így szakmailag is, magánemberként is azt mondom, minden egyes esetből, sorsból szakmai konklúziókat lehet levonni. Így van/ volt ez nálam is. Több évtizedes klinikai, mélyen analitikus, hipnoterapeuta attitűddel, végzettséggel...Nagyon szívesen írok ajánlást a következő novelláskötetéhez és kívánom, hogy ennél a csodálatos könyvnél még mélyebb novellák megszületése valósuljon meg."
 Czikora Ildikó
 

"Kiss Edina kötetét a feleségem ajánlotta. Külön felhívta a figyelmemet a Tangó és a Beavatás című novellákra, hogy azt mindenképpen olvassam el és gondolkodjak el rajtuk egy picit.smiley
Igaza volt, a történetek lekötötték a figyelmemet, mindig érdekelt, hogy vajon, hogy fog ebből az elsőre kellemetlen vagy megoldhatatlannak tűnő helyzetből a hősnő kijönni.
Ha most, hogy becsuktam a könyvet, valaki megkérdezné tőlem, melyik történetet javasolnám, elgondolkodnék. Valamiért mindegyik egy tanulságos sztori volt, de rám meglepő módon a „Kereszt nélkül” tette a legnagyobb hatást. Rendszeresen jógázok a sport mellett és ismerem a gyakorlatok jótékony hatását, de azt, hogy ilyen mély dolgokat is a felszínre tudnak hozni, eddig még nem tapasztaltam.
Nem bántam, meg, hogy kezembe vettem ezt a könyvet, eddig nem is tudtam, hogy ezek szerint: szeretem a novellákat!smiley"
Kocsis Péter

 
"Az Égszínkék kötetből az egyik kedvenc történetem A hegedűs völgye volt. A benne megfogalmazott természet csendjéről, erdőszeretetről alkotott véleménnyel tökéletesen egyetértek: Te, az Erdő és Univerzum.
Háromszor is elolvastam ezt a novellát és mindannyiszor megálltam a következő mondatoknál:
„Talán már hetekkel ezelőtt megbeszélte a Völggyel a randevút.”
„A szakadó eső mindent megtisztított aznap éjjel, a Zöldpatak felduzzadva sodorta tova a világ összes bánatát a tenger felé.”
„Hiába, a lélegzet teszi a dolgát, ha akarjuk, ha nem.”
A befejező mondatoktól pedig szó szerint kirázott a hideg:
„Ahogy a Völgy kitárulkozott neki, felerősödött a szél és megdörrent az égbolt. Ezt követte az első, hosszú hang. Arcomra hűvös esőcsepp hullott.”
Egyszerűen gyönyörű. Mind tartalmilag, mind lélektanilag.
Maga a történet engem lenyűgözött, elképzelésem sincs, hogy születhetett meg a fejedben!

 Köszönöm, hogy olvashattam!"
 Bábszki Nikolett

Legfrissebbek

Olvasmányok őszre - Irvin D.Yalom kötetei

Valentin-napi könyvajánló – Szerelmi történetek❤️

Az olajfa (novella-részlet)

Mese az egyezségről (részlet)

Jaguár-erő (részlet)

Cassiopeia

Természet és irodalom

Párkapcsolati grafológia

A vers, mint mantra

Transzgenerációs szemlélet

Férfi vagy nő írta-e?

A kívánság

Noklapja.hu interjú

Femcafe.hu interjú

Ezüst csillogás

Adventi hangolódás irodalomterápiával

Gyógyító írás a gyakorlatban

Kosztolányi: Édes Anna kiállítás

Az ösvény (novella-részlet)

Vakon hinni

Hazugságjegyek a kézírásban 2. rész

Hazugságjegyek a kézírásban 1. rész

A Csigaház igazi kincseket rejt

Elérhetőségem:

Sajtókapcsolat:

Üzenet küldése: