Olvass bele! kezdőlap

Az olajfa (novella-részlet)

Nézem a képet. Azt, amelyiken egy olajfának támaszkodom Szantorinin a bungallónk bejárata előtt.

Mese az egyezségről (részlet)

Nyikordul a kapu. Végre hazaért! Örömömben megrázom magam, úgy érzem, ezer égről csorog rám a fény.

Jaguár-erő (részlet)

Egészen ötéves koromig mi sem volt természetesebb, minthogy minden anya azért létezik, lélegzik, hogy mi gyerekek mindig elégedettek legyünk, hogy biztonságban csibészkedhessünk naphosszat vagy szipoghassunk a vállukon életfogytiglan.

Cassiopeia

Cassiopeia királyné a mitológia szerint azzal dicsekedett, hogy ő még a nimfáknál is szebb.

A kívánság

Az érzéstelenítő még hat, mégis úgy érzem, mintha egy tank ment volna keresztül az állkapcsomon.

Ezüst csillogás

Megmagyarázhatatlan érzés kerített hatalmába miután letettem a telefont. Magam is meglepődtem azon, hogy mennyire tényszerűen hatott rám a vallomása, pedig esténként, mikor ágybabújtam és a fejem alá gyömöszöltem a dupla párnát – nem tudtam leszokni arról, hogy ne húzzak neki is tiszta ágyneműt – az az egyetlenegy remény segített át a következő reggelig, hogy úgyis visszajön

Égszínkék 2. rész (novella-részlet)

Ági kiporciózta a kávét, a süteményeket pedig kitette egy tálcára.

Égszínkék 1. rész (novella-részlet)

Este aztán alig vártam, hogy mindenki elaludjon, fél tizenegykor készítettem egy liter erős fekete teát és magamra csuktam a dolgozószoba ajtaját.

Az ösvény (novella-részlet)

Amikor rálépsz az ösvényre, bezárul mögötted a város és sűrű ködként száll le hátadra a Csend. Fehér arzénként folyik szét kéklő ereidben és éget, amerre utat tör magának.

Vakon hinni

A férfi a kerthelységben ült egy félreeső asztalnál. Becsukott szemmel élvezte a csendet. A nap aranyba burkolta, fény sziluett pulzált egész teste körül. Háta mögül Nátán közeledett felé, hangosan üdvözölte testvérét:

Amit senki sem ért…

Állunk a Radnóti- emlékhely előtt. A szobor az egykori téglagyár meddő medencéjében kapott helyet, egy rekonstruált égető- kemencében. A fiamék most tanulták az eklógákat, a lányomék pedig a második világháborút.

Aki az állatot szereti...

Mindenki odafordul, ahogy bevonul az étterembe. Hosszú szőrmebundája olyan szokatlan ezen a környéken, hogy az emberek önkéntelenül is pusmogni kezdenek, ahogy elhalad az asztalok között. Karjaiban fehér csivava kíváncsiskodik, forgatja fekete szemeit ide-oda. Alig nagyobb, mint egy kölyökmacska. A nő leül a szomszédos asztalhoz és italt rendel magának. Proszekkót és savas vizet.

A hegedűs völgye

Balázs megállt, egy fa törzsének dőlt és kifújta magát. Megigazította a hegedűt a hátán, nyakával aprókat körözgetett és ujjaival dobolni kezdett a combján.

A repedés (novella- részlet)

Tenyerével végigsimított a kabát puha anyagán. Nem volt benne biztos, hogy mi lehet; talán kasmír? Felemelte a hegyes kis gallért és beleszagolt; jól ismerte ezt az illatot. Becsukta a szemét. Tempera. Vagy falfesték. Gyakran érezte mosás előtt a férje ingein is.

Tarot (novella- részlet)

Most kellene elmenekülni. Most, mielőtt még szemtanúja lesz a loboncrázásnak és a mikrofonrángatásnak, gondolta.

Legfrissebbek

Könyvbemutatóval egybekötött dedikálás

Olvasmányok őszre - Irvin D.Yalom kötetei

Az olajfa (novella-részlet)

Mese az egyezségről (részlet)

Jaguár-erő (részlet)

Cassiopeia

Párkapcsolati grafológia

A vers, mint mantra

Transzgenerációs szemlélet

Férfi vagy nő írta-e?

A kívánság

Noklapja.hu interjú

Femcafe.hu interjú

Ezüst csillogás

Adventi hangolódás irodalomterápiával

Gyógyító írás a gyakorlatban

Kosztolányi: Édes Anna kiállítás

Az ösvény (novella-részlet)

Vakon hinni

Hazugságjegyek a kézírásban 2. rész

Hazugságjegyek a kézírásban 1. rész

A Csigaház igazi kincseket rejt

Elérhetőségem:

Sajtókapcsolat:

Üzenet küldése:

Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

Elengedhetetlen
Statisztikai és marketing