Mit csinál a grafológus? kezdőlap

Tükröm- tükröm, mondd meg nékem...2.

Hogyan dolgozik egy hiteles grafológus szakember? Nincs itt semmiféle hókuszpókusz. Mér és számol. Nagyon pontosan és nagyon sokszor.

Több száz adatot vesz fel és elemez ki. Vonalzót, rezonométert (grafológiai mérősablont), nagyítót, szögmérőt és adatelemző táblázatokat használ a méréshez. Mire egy írásmintáról felállít egy analízist, egy személyiségképet, több órányi mérés van mögötte.

Majd a mért adatokat megfelelteti pszichológiai, szimbolisztikai rendszerekkel, mint például a Max Pulver féle térséma, a zónaelmélet vagy betűszimbolika. Ezek az adatok pedig a teljesség igénye nélkül a következők lehetnek: makro és mikrojegyek, betűszélesség, betűmagasság, betűforma, oválbetű mérete, zónaméretek, zónaarányok, margók, szótávolságok, sortávolságok, kezdő és végvonalak, azok formája, ékezetek, áthúzóvonalak, hurkok, azok formája, átváltási pontjai, hajlásszög, kötöttség, kiemelt sorok, nevezetes sorok, kiemelt betűk. Az egyes adatokon túl, vizsgálja az írás nyomatékának milyenségét, a sodrást, a ritmust, az írástömb elhelyezkedését a papíron, vagy például az összképet…

Vajon lehetséges ezt mind tudatosan és mérvadón befolyásolni, formálni rövid idő alatt?  Gondoljunk csak bele: a pszichológiai kutatások azt bizonyították, hogy az ember egyszerre 7, +/- 2 dologra tud egy adott idő alatt koncentrálni. Ahhoz, hogy a kézírásod változzon, neked, magadnak is változnod kell! A kézírásunk egyedi. Elárul és fémjelez bennünket, akárcsak az ujjlenyomatunk, vagy az íriszünk milyensége. Az írásod egy személyiség- tükör. Létezhetnek-e így valódi, profi kézíráshamisítók?

A grafológus erre nem tud biztos választ adni, de tanácsadása és elemzése nagy segítség lehet önismereti fejlődésben, pályaorientációban, munkahelyi kérdésekben vagy akár párkapcsolati problémákban. A folyóírásból tükörként látszik a jelenlegi élethelyzeted, erősségeid, gyengeségeid, lehetőségeid és esetleges elakadásaid. De változtatni ezen csak te tudsz!

 

Legfrissebbek

Olvasmányok őszre - Irvin D.Yalom kötetei

Valentin-napi könyvajánló – Szerelmi történetek❤️

Az olajfa (novella-részlet)

Mese az egyezségről (részlet)

Jaguár-erő (részlet)

Cassiopeia

Természet és irodalom

Párkapcsolati grafológia

A vers, mint mantra

Transzgenerációs szemlélet

Férfi vagy nő írta-e?

A kívánság

Noklapja.hu interjú

Femcafe.hu interjú

Ezüst csillogás

Adventi hangolódás irodalomterápiával

Gyógyító írás a gyakorlatban

Kosztolányi: Édes Anna kiállítás

Az ösvény (novella-részlet)

Vakon hinni

Hazugságjegyek a kézírásban 2. rész

Hazugságjegyek a kézírásban 1. rész

A Csigaház igazi kincseket rejt