Gondold újra a levélírást! kezdőlap

A kézzel írt levél

Te mikor írtál utoljára magánlevelet? Úgy értem, hogy kézírással, gondosan megformált tartalommal és külalakkal. Tiszta, hófehér papírra, vagy éppen szerelmes rózsaszínre vagy meghitt lilára, amit még díszítettél is a végén.
Biztosan van olyan emléked, amikor a levélírás gondos előkészületeket igényelt: elmentél megvásárolni a levélpapírt, vagy azt a kis csillagos fiolát, amibe beletekercselted.

Én kamasz koromban gyűjtöttem a levélpapírokat és a leveleimet is. Még ma is ott lapulnak a díszes kis dobozokban meg a fehérneműs fiók titkos rejtekében, szalaggal átkötve. Gondolkodtál már azon, hogy miért pont ott rejtegetjük? Nem furcsa ez? Talán mert pont ugyanolyan tiszták, illatosak és valljuk be...hasonló intimitás köt össze velük, mint a csipkékkel.

A levélírás, levélváltás meghitt dolog.
Gyerekkoromban még mindenki írt levelet. Azóta eltelt sok- sok év és a digitális forradalom vívmányai háttérbe szorították a kézírást, a papírt, a meghitt perceket. Manapság papíralapú levelet írni felér egy szertartással, rítussal. Éppen ettől vált újra különlegessé, kuriózummá, törődéssel teli gesztussá.

Arra bíztatlak, hogy gondold újra a levélírást és használd ezt a lehetőséget ünnepnapokon, vagy olyankor, ha valamilyen különleges érzést, élményt szeretnél megörökíteni és átadni valakinek, aki fontos neked. Mert mi egy értékes ajándék lényege? Legyen személyes és valamilyen formában tedd bele a lelkedet, az ujjlenyomatodat!
Most csukd be a szemed és gondolj vissza arra, amikor legutoljára kaptál papíralapú levelet, üzenetet, jókívánságot vagy vallomást. Emlékszel még rá, hogy dobogott a szíved, ahogy a felbontatlan borítékkal igyekeztél találni egy nyugodt helyet, egy rejtekhelyet, ahol senki sem tudta leleplezni a mosolyt vagy könnyeket, amelyeket a lelkedből előcsaltak azok a kedves sorok...

Igaz, hogy láttad magad előtt a levél íróját, ahogy a levélpapír fölé hajol és gondolkodik? Én mindig gyönyörködtem a kézírásban, amiben benne volt valami a tulajdonosa teljes mozdulatából, ahogy formálta, ívelte, összekötötte a betűket. Talán még a papír tapintását is őrzöd az ujjaidon, vagy azt az ismerős illatot, ami annyira hiányzott!
Ha szívesebben írsz verseket, vagy csak kósza gondolatokat, add meg a módját annak is, ahogy ezeket papírra veted. Egy jól megfogalmazott levéllel értékes időt, figyelmet, őszinteséget és meghittséget tudsz ajándékozni szeretteidnek!

Miért ne élnél a lehetőséggel?
Ha bátortalan vagy, mert már vagy még nincs gyakorlatod benne, olvasd el a következő bejegyzést, segítek elkezdeni!


 

Legfrissebbek

Olvasmányok őszre - Irvin D.Yalom kötetei

Valentin-napi könyvajánló – Szerelmi történetek❤️

Az olajfa (novella-részlet)

Mese az egyezségről (részlet)

Jaguár-erő (részlet)

Cassiopeia

Természet és irodalom

Párkapcsolati grafológia

A vers, mint mantra

Transzgenerációs szemlélet

Férfi vagy nő írta-e?

A kívánság

Noklapja.hu interjú

Femcafe.hu interjú

Ezüst csillogás

Adventi hangolódás irodalomterápiával

Gyógyító írás a gyakorlatban

Kosztolányi: Édes Anna kiállítás

Az ösvény (novella-részlet)

Vakon hinni

Hazugságjegyek a kézírásban 2. rész

Hazugságjegyek a kézírásban 1. rész

A Csigaház igazi kincseket rejt